különleges receptek

különleges receptek

Erdélyi rakottás (277)

Ételkülönlegességek

2020. május 20. - Házi praktikák

         A megtisztított és előkészített pulyka melléből egy vé­kony hegyes kés segítségével, eltávolítjuk a mellcsontot, majd a villacsontot. A nyak bőrét elkötjük. 

A megmosott, letörült húst sóval, borssal kívül-belül bedör­zsöljük. 

Elkészítjük a tölteléket. A fűszereket egyenlő arányban összekeverjük, majd egy mozsárban összezúzzuk. A sertéshúst apró kockára vágjuk és megfűszerezzük az elkészí­tett fűszerkeverékkel. 

A gesztenyét meg­főzzük, és forrón meghámozzuk. A libahájat apró kockára vágjuk, lesütjük zsírjára és benne megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezt hozzátesszük a fűszeres húshoz és ledaráljuk. 

A darált húshoz keverjük a tejszínt, a sült gesztenyét, a konyakot és a pulyka kockára vágott máját. Végül az egészet a pulyka hasüregébe töltjük. 

erdelyi_rakottas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1215709614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása