A megtisztított és előkészített pulyka melléből egy vékony hegyes kés segítségével, eltávolítjuk a mellcsontot, majd a villacsontot. A nyak bőrét elkötjük.
A megmosott, letörült húst sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük.
Elkészítjük a tölteléket. A fűszereket egyenlő arányban összekeverjük, majd egy mozsárban összezúzzuk. A sertéshúst apró kockára vágjuk és megfűszerezzük az elkészített fűszerkeverékkel.
A gesztenyét megfőzzük, és forrón meghámozzuk. A libahájat apró kockára vágjuk, lesütjük zsírjára és benne megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezt hozzátesszük a fűszeres húshoz és ledaráljuk.
A darált húshoz keverjük a tejszínt, a sült gesztenyét, a konyakot és a pulyka kockára vágott máját. Végül az egészet a pulyka hasüregébe töltjük.