1 kg angolna, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg gomba, liszt, só, bors, pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 3 db paradicsom.
A bőrétől, fejétől, belső részeitől megtisztított angolnát 10 centis darabokra vágjuk és megsózzuk.
Zsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát és az apró kockára vágott szalonnát, megszórjuk pirospaprikával, liszttel és a borral felengedjük. hozzátesszük az angolnát, alá kevés vizet öntünk és letakarva pároljuk. A felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot is beletesszük, majd az egészet a hallal együtt a puhulásig pároljuk.
A főtt angolnát tálra tesszük, leöntjük a forró szafttal, galuskával tálaljuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.