különleges receptek

különleges receptek

Fejtett bableves x

Ételkülönlegességek

2020. június 26. - Házi praktikák

50 dkg fejtett bab (világos színű), 50 dkg főzőkolbász, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg vegyes zöldség, 1 db zellerlevél, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, liszt, olaj, 1 db tojás, só, pirospaprika, erős cseresznyepaprika.

A babot feltesszük főni.  Hoz­záadjuk a hosszában elvágott zöldségeket, sóval íze­sítjük. Amikor a bab és a zöldségek megpuhultak, beletesszük a karikára vágott főzőkolbászt, a hosszá­ban elvágott zöldpaprikát, zellerlevelet, paradicso­mot és ízlés szerint az erős paprikát.

Egy kis edényeben felhevítjük az olajat, rátesszük a lisztet és mielőtt bámulni kezd, hozzáadjuk a finom­ra vágott vöröshagymát, együtt pirítjuk egy rövid ideig, majd tűzről levéve adjuk hozzá a finomra vágott gerezd fokhagymát, egy nagyon kevés pirospaprikát.

Az egészet elkeverjük a tejföllel és ugyanannyi vízzel. Ezt a rántást beleöntjük a le­vesbe. Amíg újból felforr, elkészítjük a galuskát.

Egy mélytányérba a tojást kevés sóval és annyi liszt­tel elkeveijük, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd a tá­nyér széléről kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére.

fejtett_bableves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7315951730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása