különleges receptek

különleges receptek

Gesztenyés pulyka (100)

Ételkülönlegességek

2020. június 26. - Házi praktikák

1 db 2 kg-s fiatal pulyka, 70 dkg gesztenye, 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg libamáj, 1,5 dl konyak, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors.

 A megtisztított és előkészített pulyka melléből egy vé­kony hegyes kés segítségével, eltávolítjuk a mellcsontot, majd a villacsontot. A nyak bőrét elkötjük.

A megmosott, megtörölt húst sóval, borssal kívül-belül bedör­zsöljük.

Elkészítjük a tölteléket. A fűszereket egyenlő arányban összekeverjük, majd egy mozsárban összezúzzuk. A sertéshúst apró kockára vágjuk és megfűszerezzük az elkészí­tett fűszerkeverékkel.

A gesztenyét meg­főzzük, és forrón meghámozzuk. A libahájat apró kockára vágjuk, lesütjük zsírjára és benne megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezt hozzátesszük a fűszeres húshoz és ledaráljuk.

A darált húshoz keverjük a tejszínt, a sült gesztenyét, a konyakot és a pulyka kockára vágott máját. Végül az egészet a pulyka hasüregébe töltjük.

 gesztenyes_pulyka_kep_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1115960348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása