különleges receptek

különleges receptek

Belga liba becsinált (018)

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 04. - Házi praktikák

1 kg libaaprólék háttal együtt, só, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, , bors,  1 db tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, vegyes zöldség.

A libaaprólékról és a hátáról lehúzzuk a bőrt, kockára vágjuk, és ropogósra kisütjük.

A kisült zsírból 2 evőkanálnyit megforrósítunk, kissé megpirítjuk rajta a feldarabolt húst (ahol lehet, a csontos részt is), beledobjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, majd hozzáadjuk a fűszerezett húslevest a vegyes zöldséggel, jó puhára pároljuk.

A levébe beleöntjük a tojássárgájával elkevert tejfölt, és átforrósítjuk, de nem forraljuk fel.

A sütőben zsiradék nélkül megsütött burgonyával tálaljuk.

libaleves.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9216188154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása