különleges receptek

különleges receptek

Birsmártás

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 04. - Házi praktikák

3-4 kisebb birsalma, 2 dl tejföl, kevés liszt, 1 dl húslé, só, cukor. vaj, citromlé.

A birsalmákat héjától megtisztítjuk, magházától megszabadítjuk és vékony szeletekre vágjuk, és citromos lébe tesszük, hogy ne bámuljon meg.

A levet kissé megsózzuk, cukrozzuk és feltesszük főni, de csak annyi lében, hogy éppen ellepje.

Közben a tejfölt elhabarjuk a liszttel, kevés húslével felöntjük és a vajjal összekeverjük, majd sűrítjük vele a mártást, ezután felforraljuk és tálaljuk.

birsalma_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2516189062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása