különleges receptek

különleges receptek

Bolgár muszaka x

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 05. - Házi praktikák

       2 db padlizsán, liszt, olaj, 40 dkg sertés és marhahús, 2 dl tejföl, egy db tojás, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 5 dkg parmezán sajt, 2 db krumpli.

Először a padlizsánt készítjük el. A meghámozott padlizsánt karikákra szeleteljük, lisztbe mártjuk, majd mindkét oldalát bő olajban kisütjük. Kivesszük a serpenyőből, és egy tálra tesszük.

A kétféle darált húst (sertés és marha) az apróra vágott vöröshagymával, ledarált nyers krumplival, felkockázott paradicsommal és zöldpaprikával együtt egy kevés zsíron megpároljuk. Sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük.

A sült padlizsánszeleteket és a párolt húst egy kikent, mély tepsibe helyezzük.  A padlizsán felével kibéleljük a tepsi alját, majd szétterítve rátesszük a húsos mártást, és befedjük a többi padlizsánnal.

A tojás sárgával elkeverjük a joghurtot (tejföl is lehet), kissé fűszerezzük, és a tetejére öntjük. Megszórhatjuk reszelt parmezán sajttal. A sütőben aranysárgára pirítjuk.

bolgar_muszaka_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10016191144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása