különleges receptek

különleges receptek

Bolgár siskebab x

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 05. - Házi praktikák

         

50 dkg báránykaraj, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, oregánó, kakukkfű, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, chiliszósz, só, bors.   

 Bulgáriában sok fajta  létezik, a legfinomabb közülük a marha és sertés húsokból készül.  

Először elkészítjük a pácot. Finomra vágjuk a vöröshagymát. Kinyomjuk a levét, és összekeverjük a pác többi anyagával (fokhagyma, citromlé, olívaolaj, oregánó, kakukkfű). A pácba beleforgatjuk a feldarabolt (báránykaraj) húst, lefedjük, és egy napig állni hagyjuk benne.  

Másnap kivesszük a pácból (a levét félretesszük). A húst a cikkeire szedett hagymával (egy fej), a felszeletelt zöldpaprikával váltakozva a nyársra fűzzük, majd süssük, közben gyakran megforgatjuk, és a pác levével kenegetjük.  

A “pitát” (kenyeret, cipót) szétnyitjuk, salátával, hússal, zöldséggel megtöltjük. Paradicsomot és chiliszószt teszünk a tetejére. Nagyon jó  sáfrányos rizzsel tálalva is. 

bolgar_siskebab.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8016191160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása