különleges receptek

különleges receptek

Bolognai lasagna x

2020. szeptember 05. - Házi praktikák

20 dkg darált sertéshús vagy füstölt hús, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 db zeller, 3 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, rozmaring, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 5 dkg parmezán sajt, vaj, só bors.

 A megtisztított és apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük, majd a darált húst belekeverjük, és erős tűzön kissé megsütjük, belereszeljük a zellert  és a répákat. Belevagdalunk két gerezd fokhagymát is.

Erős lángon 2 percig tovább főzzük, utána felöntjük paradicsomlével, sóval, borssal, babérlevéllel, rozmaringgal ízesítjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük, és pároljuk. Hogy ne égjen le, megkeverjük.

Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, majd egy konyharuhára szétterítjük.

Besamelmártást készítünk, sóval, reszelt szerecsendióval és sajttal ízesítjük.

Egy tepsi aljára egy sor tésztát terítünk, rátesszük a húsos töltelék felét, majd megint tészta következik, amit a besamelmártás felével megkenünk. Erre újból tésztasor kerül, rá a maradék húsos töltelék. A végén tésztával befedjük, és ráöntjük a megmaradt mártást.

A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz.

bolognai_lasagna.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10016191338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása