különleges receptek

különleges receptek

Fűszeres borjúmáj (250)

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 06. - Házi praktikák

           50 dkg borjúmáj, só, bors, pirospaprika, zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál paradicsomlé, 5 dkg liszt, 3 dl vörös bor, petrezselyemzöld.

 Az ételeket közvetlenül fogyasztás előtt készítjük.  A májat egyforma vastagságú szeletekre vágjuk. Hártyáitól megtisztítjuk, párolás előtt 2 óra hosszát fűszeres lében áztatjuk, majd megszárítjuk.

Áztatás után a hússzeleteket sózott, borsozott, illetve paprikás lisztbe megforgatjuk, és forró zsírban (olajban), mindkét oldalukat megpirítjuk. Amikor kissé megbarnultak, a serpenyőből kivesszük őket, és áttesszük egy másik edénybe.

Közben a hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra aprítjuk, majd beletesszük a serpenyőbe néhány percre pirulni. Belekeverjük a paradicsomlevet, megszórjuk liszttel, ráöntünk vörös bort, megforgatjuk, majd visszatesszük a májszeleteket, 5 percig tovább pároljuk. Ha kész, meghintjük petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Burgonyapürével tálaljuk.

borjumaj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7616191998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása