50 dkg borjúmáj, só, bors, pirospaprika, zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál paradicsomlé, 5 dkg liszt, 3 dl vörös bor, petrezselyemzöld.
Az ételeket közvetlenül fogyasztás előtt készítjük. A májat egyforma vastagságú szeletekre vágjuk. Hártyáitól megtisztítjuk, párolás előtt 2 óra hosszát fűszeres lében áztatjuk, majd megszárítjuk.
Áztatás után a hússzeleteket sózott, borsozott, illetve paprikás lisztbe megforgatjuk, és forró zsírban (olajban), mindkét oldalukat megpirítjuk. Amikor kissé megbarnultak, a serpenyőből kivesszük őket, és áttesszük egy másik edénybe.
Közben a hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra aprítjuk, majd beletesszük a serpenyőbe néhány percre pirulni. Belekeverjük a paradicsomlevet, megszórjuk liszttel, ráöntünk vörös bort, megforgatjuk, majd visszatesszük a májszeleteket, 5 percig tovább pároljuk. Ha kész, meghintjük petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Burgonyapürével tálaljuk.