1 kg borjúszegy, 1 fej vöröshagyma, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 dl tejföl, só, bors, petrezselyem zöldje, fokhagyma, olaj.
A húst forrásban levő vízbe tesszük, egy fej vöröshagymával, egy csomó petrezselyemzölddel és egy kevés sóval.Fedő alatt jó puhára főzzük.
Ezután kivesszük, hagyjuk jól kihűlni, egy napig hűtőszekrényben tároljuk. Másnap kettévágjuk a szegyet, megsózzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, majd forró olajban kisütjük.
Közben elkészítjük a következő sajtpépet: reszelt sajt, tejföl, 2 db tojás, 1 csomó finomra vágott petrezselyem zöldje, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, kevés só, és őrölt bors. Amikor a hús kisült, ezt a sajtpépet a tetejére kenjük, majd a sütőben ráolvasztjuk. Tálba tesszük, és felszeleteljük egyenlő vastagokra.
Tálalhatjuk zöldségekkel, burgonyapürével.