különleges receptek

különleges receptek

Magyaros borjúszegy (67)

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 07. - Házi praktikák

          1 kg borjúszegy, 1 fej vöröshagyma, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 dl tejföl, só, bors, petrezselyem zöldje, fokhagyma, olaj.

 A húst forrásban levő vízbe tesszük, egy fej vöröshagymával, egy csomó petrezselyemzölddel és egy kevés sóval.Fedő alatt jó puhára főzzük.

Ezután kivesszük, hagyjuk jól kihűlni, egy napig hűtőszekrényben  tároljuk. Másnap kettévágjuk a szegyet, megsózzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, majd forró olajban kisütjük.

Közben elkészítjük a következő sajtpépet: reszelt sajt, tejföl, 2 db tojás, 1 csomó finomra vágott petrezse­lyem zöldje, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, ke­vés só, és őrölt bors. Amikor a hús kisült, ezt a sajtpépet a tetejére kenjük, majd a sütőben ráolvasztjuk. Tálba tesszük, és  felszeleteljük egyenlő vastagokra.

Tálalhatjuk zöldségekkel, burgonyapürével.

borjuszegy_magyarosan_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3116193022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása