20 dkg hántolt sárgaborsó, 1 púpozott evőkanál zsír, 1 fej hagyma, 2 dl csontlé, 1 evőkanál liszt, só, bors, ételízesítő,1 zsömle.
Az előző este beáztatott borsót felöntjük hideg vízzel, beleteszünk egy fej vöröshagymát, lefedjük az edényt, és puhára főzzük. Amikor a borsó félpuha, hozzáöntjük a csontlét.
Amíg a borsó fő, egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, világosra pirítjuk benne a lisztet. Meleg vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez adjuk. Alaposan összekeverjük, ízlés szerint sóval, fűszerekkel ízesítjük és összeforraljuk.
Mielőtt tálaljuk, átpasszírozzuk, csészékbe adagoljuk, és külön megpirított zsemlekockákat teszünk a tetejére.