különleges receptek

különleges receptek

Püréleves borsóból (63)

2020. szeptember 08. - Házi praktikák

          20 dkg hántolt sárgaborsó, 1 púpozott evőkanál zsír, 1 fej hagyma, 2 dl csontlé, 1 evőkanál liszt, só, bors, ételízesítő,1 zsömle.

Az előző este beáztatott borsót felöntjük hideg vízzel, beleteszünk egy fej vöröshagymát, lefedjük az edényt, és puhára főzzük. Amikor a borsó félpuha, hozzáöntjük a csontlét.

Amíg a borsó fő, egy serpenyőben felolvaszt­juk a zsírt, világosra pirítjuk benne a lisztet. Meleg vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez adjuk.  Alaposan összekever­jük, ízlés szerint sóval, fűszerekkel ízesítjük és összeforraljuk.

Mielőtt tálal­juk, átpasszírozzuk, csészék­be adagoljuk, és külön meg­pirított zsemlekockákat teszünk a tetejére.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr616194264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása