30 dkg száraz bab, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 dl tejszín, liszt, vaj, mustár, 1 db citrom, 6 szem szegfűszeg, só, bors.
A babot egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, beletesszük egy fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és fedő alatt megfőzzük, majd pürét készítünk.
A vajat serpenyőben megforrósítjuk, és a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel és állandóan kevergetve, rózsaszínűre pirítjuk.
Felöntjük a tejszínnel, majd mustárral, sóval, borssal ízesítjük. A folyadékot a babpüréhez öntjük és összeforraljuk.
Közben keményre főzzük a tojást, meghámozzuk és hat cikkelyre vágjuk. Ugyancsak hatfelé vágjuk a citromot is.
A pürélevest tányérokba merjük, keménytojással és citromgerezdekkel, valamint egy-egy szem szegfűszeggel díszítjük.