különleges receptek

különleges receptek

Püréleves babból (62)

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 08. - Házi praktikák

           30 dkg száraz bab, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 dl tejszín, liszt,  vaj,  mustár, 1 db citrom, 6 szem szegfűszeg, só, bors.         

A babot egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, beletesszük egy fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és fedő alatt megfőzzük, majd pürét készítünk.

A vajat serpenyőben megforrósítjuk, és a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk.  Meghintjük a liszttel és állandóan kevergetve, rózsaszínűre pirítjuk.

Felöntjük a tejszínnel, majd mustárral, sóval, borssal ízesítjük. A folyadékot a babpüréhez öntjük és össze­forraljuk.

Közben  ke­ményre főzzük a tojást, meghámoz­zuk és hat cikkelyre vágjuk. Ugyancsak hatfelé vágjuk a citromot is.

A pürélevest tá­nyérokba merjük, keménytojással és citromgerezdekkel, valamint egy-egy szem szegfű­szeggel díszítjük.

bostoni_bableves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5916194286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása