különleges receptek

különleges receptek

Forgácsfánk (59)

Ételkülönlegességek

2020. november 17. - Házi praktikák

       

30 dkg liszt, 6 tojás, só, cukor, rum, tejföl, olaj, lekvár. 

A lisztet, a tojássárgáját, a sót, a cukrot és a rumot mélytányérban jól összedolgozzuk. A tészta keménysége a gyúrt derelyetésztáéhoz hasonló legyen. Letakarjuk és fél órát pihentetjük.  

Lisztes deszkán kb. 2 cm vastagságú tésztát nyújtunk és derelyemetszővel rombuszokat  vágunk, középen bemetszük, és a tészta egyik végét a középső nyíláson áthúzzuk. 

A kész fánktésztákat bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A forró zsiradékba csak kevés tésztát tegyünk, hogy a növekedésre elég helye legyen.  

Szalvétán lecsepegtetjük, majd porcukorral meghintve, házi lekvárral kínáljuk. 

forgacsfank.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7216288448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása