különleges receptek

különleges receptek

Töltött póréhagyma (58)

Ételkülönlegességek

2020. november 18. - Házi praktikák

          Egy db vastag póréhagyma, 10 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyem, 10 dkg körözött.

A póréhagymát megmossuk, a felesleges külső leveleket eltávolítjuk, a fehér rész előtt a szárakat levágjuk. Ugyancsak levágjuk a gyökerét. 

 Két-három részre vágjuk, a belső részét kitoljuk úgy, hogy a hagyma vastag fala maradjon.

Az üregeket sajtkrémmel vagy körözöttel megtöltjük. A krémsajtot előtte vajjal keverjük el, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük. Tölthetjük még finomra darált hússal is.

A megtöltött hagymákat hűtőbe tesszük, 3 órát hagyjuk hűlni. Majd kivesszük és felszeleteljük, tányérra rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal. Hidegen tálaljuk.

porehagyma_toltve_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9616289850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása