különleges receptek

különleges receptek

Káposztás fánk (54)

Ételkülönlegességek

2020. november 21. - Házi praktikák

     50 dkg liszt, 3 db tojás, olaj, 2 dl tejföl, só, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg fejes káposzta, bors, 15 dkg főtt füstölt tarja. 

A vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt és kinyomkodott káposztát, majd puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután az apróra vágott füstölt húst beleforgatjuk. 

Közben a lisztet a tojásokkal, az olajjal, tejföllel, sóval összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. Később a tésztát két cipóra osztjuk, majd lisztes deszkán 3 milliméter vastagra nyújtjuk, és a káposztát elsimítjuk rajta. Széleit tojással bekenjük és szorosan fölcsavarjuk, azután 2 centi vastag szeletekre vágjuk. 

A tekercseket tegyük a serpenyőbe, és mindkét oldalán bő, forró olajban, fedő alatt aranysárgára sütjük. Lecsöpögtetjük a zsírt, forrón tálaljuk. 

 

 kaposztas_fank.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6616293170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása