50 dkg liszt, 3 db tojás, olaj, 2 dl tejföl, só, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg fejes káposzta, bors, 15 dkg főtt füstölt tarja.
A vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt és kinyomkodott káposztát, majd puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután az apróra vágott füstölt húst beleforgatjuk.
Közben a lisztet a tojásokkal, az olajjal, tejföllel, sóval összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. Később a tésztát két cipóra osztjuk, majd lisztes deszkán 3 milliméter vastagra nyújtjuk, és a káposztát elsimítjuk rajta. Széleit tojással bekenjük és szorosan fölcsavarjuk, azután 2 centi vastag szeletekre vágjuk.
A tekercseket tegyük a serpenyőbe, és mindkét oldalán bő, forró olajban, fedő alatt aranysárgára sütjük. Lecsöpögtetjük a zsírt, forrón tálaljuk.