2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 30 dkg erdei gomba, olaj, só, bors, citromlé, 20 dkg vaj, 1 liter húsleves, 30dkg rizs, 2 dl fehérbor.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a gombát pedig felszeleteljük.
Megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon pár percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a petrezselymet és a vajat, lazán összekeverjük.
Ezután a maradék hagymát üvegesre pároljuk, beleforgatjuk a rizst, aláöntjük a bort. Merőkanállal hozzáadjuk a felforrósított húslevest, de mindig csak annyit, hogy a rizs felszívja, közben folyamatosan keverjük. 15 perc alatt puhára fő.
Lehúzzuk a tűzről, néhány percig pihentetjük, majd tányérokra szedjük, tetejére tesszük a gombaragut. Petrezselyemzölddel díszítjük.