különleges receptek

különleges receptek

Gombás rizottó (200)

Ételkülönlegességek

2020. november 22. - Házi praktikák

       2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 30 dkg erdei gomba, olaj, só, bors, citromlé, 20 dkg vaj, 1 liter húsleves, 30dkg rizs, 2 dl fehérbor. 

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a gombát pedig felszeleteljük.  

Megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon pár percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a petrezselymet és a vajat, lazán összekeverjük.  

Ezután a maradék hagymát üvegesre pároljuk, beleforgatjuk a rizst, aláöntjük a bort. Merőkanállal hozzáadjuk a felforrósított húslevest, de mindig csak annyit, hogy a rizs felszívja, közben folyamatosan keverjük.  15 perc alatt puhára fő. 

Lehúzzuk a tűzről, néhány percig pihentetjük, majd tányérokra szedjük, tetejére tesszük a gombaragut. Petrezselyemzölddel díszítjük. 

 

gombas_rizotto.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8116294376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása