különleges receptek

különleges receptek

Hagymás galuska (198)

Ételkülönlegességek

2020. november 24. - Házi praktikák

         2 db póréhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, 15 dkg kemény sajt, 2,5  dl tej, 1 db tojás, 40 dkg liszt, 1 db paradicsom, petrezselyem.

A hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát felkarikázzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósított olajban aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított póréhagymát, az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk.

Elkészítjük a galuskát, kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róluk a vizet, és azonnal a hagymás folyadékba forgatjuk. Lazán hozzákeverjük a szálasra reszelt sajt felét, ízlés szerint sót, borsot, végül sütőedénybe terítjük.

Tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és csak addig sütjük, amíg a sajt a tetején kissé megpirul. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és gerezdekre vágott paradicsommal díszítjük.

hagymas_galuska.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3616297446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása