2 db póréhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, 15 dkg kemény sajt, 2,5 dl tej, 1 db tojás, 40 dkg liszt, 1 db paradicsom, petrezselyem.
A hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát felkarikázzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósított olajban aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított póréhagymát, az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk.
Elkészítjük a galuskát, kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róluk a vizet, és azonnal a hagymás folyadékba forgatjuk. Lazán hozzákeverjük a szálasra reszelt sajt felét, ízlés szerint sót, borsot, végül sütőedénybe terítjük.
Tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és csak addig sütjük, amíg a sajt a tetején kissé megpirul. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és gerezdekre vágott paradicsommal díszítjük.