különleges receptek

különleges receptek

Boros csirkecomb (53)

Ételkülönlegességek

2020. november 28. - Házi praktikák

          3 db csirkecomb, 3 db citrom, rozmaring, cukor, őrölt fahéj, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl fehérbor, étkezési keményítő.

A megmosott combokat tálba tesszük, majd leöntjük páclével. A páchoz a rozmaringot finomra vágva elkeverjük 2 citrom levével,  a cukorral, a fahéjjal, az olívaolajjal, az áttört fokhagymával, sóval, borssal. Letakarjuk, és a hűtőben egy éjszakán át pácoljuk. Közben néhányszor megforgatjuk.

A combokat tepsibe tesszük, rálocsoljuk a pácot, aláöntjük a bort,  lefedve a sütőben puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.

Ha bormártást készítünk hozzá, a pecsenyelevet egy külön edénybe leszűrjük, hozzáadjuk a borban elkevert keményítőt, és besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk. 

Végül a combokat tálra helyezzük, citromszeletekkel, rozmaringgal díszítjük. Csészében külön mellékeljük a bormártást.

boros_csirkecomb.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10016304306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása