különleges receptek

különleges receptek

Paprikás sütőtök (52)

Ételkülönlegességek

2020. november 29. - Házi praktikák

     

          60 dkg sütőtök, 1 szál póréhagyma, 1 db piros húsú paprika,  gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, olaj, szójaszósz, chilipor, snidling, csípős paprikakrém, 1 db érett paradicsom. 

Megmossuk a sütőtököt, félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és vékonyan meghámozzuk. Tökgyaluval felszeleteljük, majd kisebb darabokra vágjuk. 

A póréhagymát megtisztítjuk, a fehér és a világoszöld részét kb. 2 centis darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, a póréval azonos nagyságú darabokra aprítjuk. A gyömbért és a fokhagymát apróra felkockázzuk, a snidlinget ollóval finomra vágjuk. 

Mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beleforgatjuk a gyömbért és a fokhagymát, rádobjuk a póréhagymát, a sütőtököt, a paprikát, élénk tűzön, folyamatosan keverve néhány percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt és a chiliport, sózzuk, borsozzuk, a végén meghintjük a snidlinggel. Sült húsokhoz kínáljuk. 

paprikas_sutotok.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7816306136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása