60 dkg sütőtök, 1 szál póréhagyma, 1 db piros húsú paprika, gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, olaj, szójaszósz, chilipor, snidling, csípős paprikakrém, 1 db érett paradicsom.
Megmossuk a sütőtököt, félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és vékonyan meghámozzuk. Tökgyaluval felszeleteljük, majd kisebb darabokra vágjuk.
A póréhagymát megtisztítjuk, a fehér és a világoszöld részét kb. 2 centis darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, a póréval azonos nagyságú darabokra aprítjuk. A gyömbért és a fokhagymát apróra felkockázzuk, a snidlinget ollóval finomra vágjuk.
Mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beleforgatjuk a gyömbért és a fokhagymát, rádobjuk a póréhagymát, a sütőtököt, a paprikát, élénk tűzön, folyamatosan keverve néhány percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt és a chiliport, sózzuk, borsozzuk, a végén meghintjük a snidlinggel. Sült húsokhoz kínáljuk.