különleges receptek

különleges receptek

Tepsis zöldség x

Ételkülönlegességek

2020. november 30. - Házi praktikák

          40 dkg padlizsán, 1-1 piros és zöld húsú paprika, 1 db chilipaprika, 40 dkg cukkini, 50 dkg krumpli, 40 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, görög fűszerkeverék, olívaolaj, só, bors, bazsalikom, petrezselyem, 15 dkg füstölt kolbász.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paprikákat, a hámozatlan cukkinikat és a krumplit nagyobb kockákra aprítjuk. A padlizsánokat szintén összevágjuk kockákra, erősen besózzuk, a kesernyés levüket eltávolítjuk. A csípős paprikát kicsumázzuk, az erősségét beállítjuk, felkarikázzuk, és az egészet tepsibe terítjük.

A paradicsomokat felnégyeljük, a hagymát vastag szeletekre vágjuk. A padlizsánt leöblítjük, a benne levő vizet kinyomkodjuk, majd a hagymával, fokhagymával, és a paradicsommal együtt a többi zöldséghez adjuk.

Meghintjük a fűszerkeverékkel, beletesszük a felszeletelt füstölt kolbászt, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, reszel sajttal megszórjuk, az egészet összekeverjük, és az előmelegített sütőben legalább 50 percig sütjük. Ezután tálakba tesszük. A tetejét bazsalikommal díszítjük.

tepsis_zoldseg.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4616307442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása