különleges receptek

különleges receptek

Paradicsomos padlizsán (49)

Ételkülönlegességek

2020. december 01. - Házi praktikák

           40 dkg paradicsom, 3 db közepes padlizsán, 25 dkg krumpli,  2 db tojás, 1 db  paprika, só, bors, olaj, borecet, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikomlevél, olívaolaj. 

 Először a padlizsánt készítjül elő. Megmossuk, és 2 centis karikákra felszeleteljük, sózzuk, majd pár percig pihentetjük, hogy elveszítse kesernyés levét. Ezután a szeleteket  kinyomkodjuk, és oldalanként pár percig megsütjük. Kiterítve hagyjuk kihűlni.

Közben a krumplit sós vízben  puhára, a tojásokat pedig keményre főzzük. A felszeletelt krumplit beletesszük a páclébe (borecet, só,, bors, olívaolaj). A páchoz adjuk  még az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát.

A  paradicsomokat és a papikát megmossuk, felszeleteljük, és tálra helyezzük. Tetejére tesszük a padlizsánokat, a felszeletelt tojásokat, a páclében áztatott krumplikat, meglocsoljuk a páclével, borsozzuk. Bazsalikommal díszítjük.

paradicsomos_padlizsan.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2316310338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása