különleges receptek

különleges receptek

Pisztrángfilé zöldséggel (44)

Ételkülönlegességek

2020. december 07. - Házi praktikák

         

50 dkg pisztránghalfilé, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db csípős paprika, 1 db paradicsom, 2 szál sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 db krumpli, 1 db cékla, 2 db cukkini, só, bors, mustár, gyömbér, olaj, reszelt torma, 5 dl vörösbor., 1 db citrom. 

A halfilét feldaraboljuk, sózzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd áttesszük egy tepsibe, hozzáadjuk az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Mellé tesszük a zöldségeket, a szeletelt paradicsomot, a paprikát, a krumplit, cukkinit és a céklát. Sózzuk, borsozzuk, és aláöntjük a bort. Sütőbe téve az egészet puhára pároljuk. 

Tálaláskor a halakat tányérra helyezzük, mellé rakjuk a megfőtt zöldségeket, a szeletelt citromot és a mártást. A mártáshoz a felforrósított olajat összegyúrjuk a liszttel és a borral, elkeverjük benne a mustárt, ráreszeljük a tormát. 

halfile.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1316320382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása