1 db pecsenye kacsa, majoránna, 2 db chilipaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, gyömbér, só, olívaolaj, 1 db citrom leve, szójaszósz, fekete bors, 5 dl vörösbor.
A kívülről, belülről megtisztított kacsát előszőr fél napig pácoljuk olívaolaj, vörösbor, fokhagyma, majoránna, só, chilipaprika, gyömbér és citromlé keverékével. Miután a húst a pácból kivettük, kívülről a bőrét sűrűn bevagdossuk. Majd tepsibe tesszük. Ráöntjük a szójaszószt, a maradék páclevet, aláöntünk egy pohár vizet vagy bort. és forró sütőben megpároljuk.
Ha a hús megpuhult, kiszedjük a mártásból, kicsontozzuk, tálra tesszük, mellé rakom a zöldségköretet. De adhatunk hozzá petrezselymes párolt rizst is. Ráöntjük a mártást, és az egészet forró sütőben átmelegítjük., majd tálaljuk.