különleges receptek

különleges receptek

Boros sült kacsa (42)

2020. december 10. - Házi praktikák

         

1 db pecsenye kacsa, majoránna, 2 db chilipaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, gyömbér, só, olívaolaj, 1 db citrom leve, szójaszósz, fekete bors, 5 dl vörösbor. 

A kívülről, belülről megtisztított kacsát előszőr fél napig pácoljuk olívaolaj, vörösbor, fokhagyma, majoránna, só, chilipaprika, gyömbér és citromlé keverékével. Miután a húst a pácból kivettük, kívülről a bőrét sűrűn bevagdossuk. Majd tepsibe tesszük. Ráöntjük a szójaszószt, a maradék páclevet, aláöntünk egy pohár vizet vagy bort. és forró sütőben megpároljuk. 

Ha a hús megpuhult, kiszedjük a mártásból, kicsontozzuk, tálra tesszük, mellé rakom a zöldségköretet. De adhatunk hozzá petrezselymes párolt rizst is. Ráöntjük a mártást, és az egészet forró sütőben átmelegítjük., majd tálaljuk. 

sultcsirke.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5716325752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása