különleges receptek

különleges receptek

Csirkecomb savanyú káposztával (39)

Ételkülönlegességek

2020. december 16. - Házi praktikák

       

1 kg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db paradicsom, 50 dkg bacon, 4 db egész csirkecomb, só, bors, pirospaprika, olaj, majoránna, 3 dl fehérbor, bazsalikom, 15 dkg kolbász. 

A combokat megmossuk, a felső részt levágjuk. Bedörzsöljük sóval, meghintjük pirospaprikával, borssal. Egy nagy tepsiben felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a húsdarabokat, és a felszeletelt kolbászt, körbe rakjuk a karikára vágott zöldpaprikával, a felaprított hagymával, a zúzott fokhagymával, majd az egészet betakarjuk baconszelettel, meglocsoljuk fehérborral. A tepsit betoljuk a sütőbe, a combokat aranypirosra sütjük. Amikor már megpuhult, beleforgatjuk a megmosott, felaprított savanyú káposztát, fűszerezzük. Pár percig főzzük, hogy a leve kissé elfőjön. Rászeleteljük a paradicsomot, megszórjuk  bazsalikommal, és rizskörettel tálaljuk. 

csirkecomb.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3016340658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása