különleges receptek

különleges receptek

Eredeti szegedi halászlé x

Ételkülönlegességek

2020. december 19. - Házi praktikák

     

2 kg hal, 2 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, pirospaprika, só, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, olaj, bors, 2 dl fehér bor. 

A halászlét többféle halból főzzük  (ponty, süllő, kecsege, harcsa), de csak a pontyból  is jó. A halat egészben mossuk meg, tisztítsuk meg, a fejé  uszonyokat vágjuk le, filézzük, irdaljuk és 2 centis darabokra szeleteljük fel, sózzuk, paprikázzuk, szórjuk meg borssal, és tegyük hozzá az ikrát, a tejet. 2 liter vízben főzzük. A levet leszűrjük, belerakjuk a haldarabokat, a felszeletel zöldpaprikát (1 db cseresznye paprikát), a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával. Lassú forralással készre főzzük, borral felönthetjük. A halászlét főzés közben ne kevergessük, csak az edényt rázogassuk. 

A halfejeket és csontokat hagymával külön mérséklet tűzön főzzük meg, sózzuk fűszerezzük, majd leszűrjük, és hozzáöntjük az alapléhez. 

Forrón tálaljuk, ügyelve arra, hogy minden halfajtából kerüljön a tányérra. Karikázva vágott zöldpaprikával díszítjük. A szegedi halászléhez nem szokás főtt tésztát adni, csak magában kell fogyasztani. 

 

halaszle.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3116349304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása