1 szál véres hurka, 1 szál májas hurka, 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, bors, olaj.
Ha a hurka friss, egy napra a mélyhűtőbe tesszük. Másnap a fagyos hurkáról a bőrt óvatosan lehúzzuk és karikára vágjuk. Mély tepsit olajjal (zsírral) kikenjük, aljára egy sor főtt, karikára vágott krumplit terítünk, közé nyomkodunk zúzott foghagymát. Megszórjuk apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, pirospaprikával. Rárakunk egy sor hurkát, tejföllel meglocsoljuk, majd ismét egy réteg krumpli következik, amelyet szintén fűszerezünk. És így folytatjuk addig, míg el nem fogy a máj és a krumpli. A tetejét krumplival takarjuk be. Meglocsoljuk tejföllel és a tepsit lefedve, forró sütőbe toljuk, és készre sütjük.
Forrón tálaljuk. Szeletelt zöldpaprikával és felvágott paradicsommal díszítjük. Savanyú káposztával is finom.