2 db libamellfilé, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, 1 db citrom, 1 fej vöröshagyma, 3 dl testes vörösbor, 20 dkg gomba, só, bors, köménymag, babérlevél, 1 db piros húsú paprika, pirospaprika, olaj.
A melleket bevagdossuk, bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával (egyéb fűszerekkel). Zsírban mindkét felületét átsütjük, majd sütőedénybe fektetjük. Beszúrunk néhány gerezd fokhagymát, aláöntünk egy kevés vizet. Lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk.
A mellszeleteket tűzálló tálra fektetjük, a visszamaradt zsiradékba beletesszük a húslevessel elkevert paradicsompürét, a felszeletelt gombát, sóval, borssal, pirospaprikával, köménymaggal ízesítjük, majd a húsokat visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a vörösbort, betakarjuk és ropogósra sütjük. Ha a levét elfőné, egy kis vizel vagy borral pótoljuk.
A megsült melleket kiemeljük a tepsiből, felszeleteljük, és egy tálban körbe rakjuk., melléteszünk felszeletelt paradicsomot, zöldpaprikát. Burgonyapürével tálaljuk.De jó hozzá a burgonyafánk is.