különleges receptek

különleges receptek

Libamell vörösborban x

Ételkülönlegességek

2020. december 27. - Házi praktikák

          2 db libamellfilé, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, 1 db citrom, 1 fej vöröshagyma, 3 dl testes vörösbor, 20 dkg gomba, só, bors, köménymag, babérlevél, 1 db piros húsú paprika, pirospaprika, olaj. 

 A melleket bevagdossuk, bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával (egyéb fűszerekkel). Zsírban mindkét felületét átsütjük, majd sütőedénybe fektetjük. Beszúrunk néhány gerezd fokhagymát, aláöntünk egy kevés vizet. Lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk. 

A mellszeleteket  tűzálló tálra fektetjük, a visszamaradt zsiradékba beletesszük a húslevessel elkevert paradicsompürét, a felszeletelt gombát, sóval, borssal, pirospaprikával, köménymaggal ízesítjük,  majd a húsokat  visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a vörösbort, betakarjuk és ropogósra sütjük. Ha a levét elfőné, egy kis vizel vagy borral pótoljuk.  

 A megsült melleket kiemeljük a tepsiből, felszeleteljük, és egy tálban körbe rakjuk., melléteszünk felszeletelt paradicsomot, zöldpaprikát. Burgonyapürével tálaljuk.De jó hozzá a burgonyafánk is. 

vorosboros_libamell_1.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6416357906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása