különleges receptek

különleges receptek

Parajsaláta (31)

Ételkülönlegességek

2020. december 28. - Házi praktikák

       

       10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg paraj, 1 gerezd fokhagyma, ecet, só, bors, cukor. 

Csak a leveleit használjuk. A szárán és a levél közepén húzódó vastag ecet távolítsuk el. Az átválogatott növényt folyó vízben háromszor mossuk át, csurgassuk le. Tegyük sós, ecetes forró  vízbe, majd azonnal vegyük le a tűzről. 

A füstölt szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Közben beledobjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk borssal. A kihűlt parajt belekeverjük a sült szalonnába és ráöntjük a sós, ecetes vizet. Ha szűkséges még tovább ízesíthetjük. Ezután állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.  

Ha azt szeretnénk, hogy a paraj szép zöld maradjon, keverjünk a salátába egy késhegynyi szódabikarbónát. 

parajsalata.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr216359792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása