különleges receptek

különleges receptek

Húsos zöldbab x

Ételkülönlegességek

2021. január 05. - Házi praktikák

       

         50 dkg zöldbab, 50 dkg kicsontozott sertéshús, 2 db tojás, liszt, 2 dl tejföl, olaj, 2 gerezd fokhagyma, zöldpetrezselyem, só, bors, 2 dl húsleves. 

Laskára vágjuk a húst, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből a tojással, sóval és egy kevés vízből híg tésztát keverünk, belemártjuk a húst,  és az olajban kisütjük. 

A megmaradt olajjal kikenünk egy tepsit, belerakjuk a húst, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel, majd belekeverjük a zöldbabot. Ráöntjük a húslevest, megszórjuk borssal, és ha kell, megsózzuk. a végén annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, közepes lángon pároljuk. Közben ne kevergessük, csak húslapáttal nyúljunk alá, hogy ne süljön le. Ha elkészült, a tetejére  tejfölt öntünk, megszórhatjuk sajttal is. 

husos_zoldbab.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4616371124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása