50 dkg zöldbab, 50 dkg kicsontozott sertéshús, 2 db tojás, liszt, 2 dl tejföl, olaj, 2 gerezd fokhagyma, zöldpetrezselyem, só, bors, 2 dl húsleves.
Laskára vágjuk a húst, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből a tojással, sóval és egy kevés vízből híg tésztát keverünk, belemártjuk a húst, és az olajban kisütjük.
A megmaradt olajjal kikenünk egy tepsit, belerakjuk a húst, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel, majd belekeverjük a zöldbabot. Ráöntjük a húslevest, megszórjuk borssal, és ha kell, megsózzuk. a végén annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, közepes lángon pároljuk. Közben ne kevergessük, csak húslapáttal nyúljunk alá, hogy ne süljön le. Ha elkészült, a tetejére tejfölt öntünk, megszórhatjuk sajttal is.