20 dkg rizs, 20 dkg füstölt hús, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fűszerek, só, bors, 2 dl húslé, 1 fej gomba.
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, majd a szalonna zsírján üvegesre pároljuk. Rátesszük a rizst, és kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a darát sonkát, a kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, a felnegyedelt paradicsomot, végül a felszeletelt gombát. Felöntjük a húslével. Megfűszerezzük, borsozzuk, és belekeverjük a reszelt sajtot. Befedjük, és addig pároljuk amíg a rizs leve fel nem szívódott. Néhány percig befedve tartjuk, óvatosan összekeverjük, és friss paprikával, paradicsommal tálaljuk.