különleges receptek

különleges receptek

Rizibizi egyszerűen x

Ételkülönlegességek

2021. január 10. - Házi praktikák

          50 dkg zsenge zöldborsó, 30 dkg rizs, 20 dkg húsos szalonna, 2 liter húsleves, 2 dl fehérbor, olívaolaj, 15 dkg parmezán sajt,, só, bors, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, zöldpetrezselyem.

A hagymát apróra vágva, forró olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, enyhén megpirítjuk, majd bele tesszük a zöldborsót, néhány percig pároljuk, és hozzáöntjük a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, borral felöntjük. Amikor a rizs magába szívta a bort,  hozzáadjuk a húsleves egy részét, jól elkeverjük. Megvárjuk, amíg  felszívja a levest, majd újabb adagot öntünk rá. Ha a rizs megfőtt, hozzáadjuk  a maradék levet is. 

Tálaláskor keverjük hozzá a vajat és a reszelt sajtot. A tányéron levő rizibizit  locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sajttal. Tejfölt is önthetünk rá.

rizibizi2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10016379188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása