50 dkg zsenge zöldborsó, 30 dkg rizs, 20 dkg húsos szalonna, 2 liter húsleves, 2 dl fehérbor, olívaolaj, 15 dkg parmezán sajt,, só, bors, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, zöldpetrezselyem.
A hagymát apróra vágva, forró olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, enyhén megpirítjuk, majd bele tesszük a zöldborsót, néhány percig pároljuk, és hozzáöntjük a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, borral felöntjük. Amikor a rizs magába szívta a bort, hozzáadjuk a húsleves egy részét, jól elkeverjük. Megvárjuk, amíg felszívja a levest, majd újabb adagot öntünk rá. Ha a rizs megfőtt, hozzáadjuk a maradék levet is.
Tálaláskor keverjük hozzá a vajat és a reszelt sajtot. A tányéron levő rizibizit locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sajttal. Tejfölt is önthetünk rá.