különleges receptek

különleges receptek

Fokhagymás galuska (224)

Ételkülönlegességek

2021. január 14. - Házi praktikák

         4 szelet bacon, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 40 dkg liszt, olaj, só, bors, 2 db tojás, 3 dl tej, 15 dkg camembertsajt, 50 dkg reszelt parmezán sajt, 1 db cseresznyepaprika, paradicsompüré, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 dl tejföl. 

Először elkészítjük a galuskát. Mély tálba szitáljuk a lisztet, sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, összedolgozzuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz felszínére. Ezután leszűrjük, tejszínnel vagy tejföllel összekeverjük. 

Közben 4 szelet bacon kivételével a szalonnákat csíkokra vágjuk, majd olajban ropogósra pirítjuk. A zsiradékba dobjuk a zúzott fokhagymát, mérsékelt tűzön enyhén megpirítjuk, felöntjük tejföllel, belekeverünk egy kevés paradicsompürét, beledobjuk a cseresznyepaprikát, majd sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk.  

A camembert sajtot apróra vágjuk, a parmezán felével a galuskához adjuk, elkeverjük, és a sütőben átforrósítjuk. Tetejére rátesszük  a  bevagdosott bacon szalonnát. Reszelt sajttal tálaljuk. Petrezselyemzölddel, felszeletelt paradicsommal, zöldpaprikával díszítjük. 

fokhagymas_galuska10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4916387978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása