különleges receptek

különleges receptek

Zöldséges hal (232)

Ételkülönlegességek

2021. január 17. - Házi praktikák

50 dkg tengeri halfilé,  20 dkg trappistasajt,  1 gerezd fokhagyma, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 1 db zöldpaprika, petrezselyem, olaj, só, bors, oregánó, vegyes zöldség, 3 dl vörösbor 

A halfilét sóval bedörzsöljük és olajjal kikent tepsibe  helyezzük. Közben elkészítjük a zöldségeket. A sárgarépát, a fehérrépát apróra vágjuk, a vöröshagymával együtt sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, majd a halra terítjük. Az egészet felöntjük a vörösborral.   Ezután a tepsit körbe rakjuk  vágott cukkinival, padlizsánnal és zöldpaprikával. Oregánóval megszórjuk, borsozzuk. A  tepsit betoljuk a sütőbe, és a halat meg a zöldséget puhára sütjük. 

Tálaláskor a halat a zöldséggel együtt tányérra rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal, petrezselyemmel. 

 

kep_nelkul.jpg

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8616392978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása