50 dkg sertéscomb- vagy lapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg krumpli, 15 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, só, bors, paprika, kömény, 5 dl vörösbor.
A szalonnát kis kockákra vágva kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Közben nagyobb kockára vágott húst beletéve felöntjük a borral, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, megsózzuk. Majd kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a kockára vágott krumplit, a felszeletelt paradicsomot, paprikát, gombát, hozzáöntünk még egy kevés bort. Az egészet puhára főzzük. Galuskával kínáljuk.