különleges receptek

különleges receptek

Tojásos marhaszelet (247)

Ételkülönlegességek

2021. január 23. - Házi praktikák

         4 szelet marhahátszín, 1 fej vöröshagyma, 4 db tojás, só, bors, mustár, olaj, liszt, 2 dl vörösbor, 15 dkg hosszú szemű rizs, 2 dl húsleves, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, kakukkfű, majoránna, olívaolaj.

A tisztára mosott hússzeletekről a vizet felitatjuk, kissé kiverjük,  mindkét oldalát jól bekenjük mustárral, fűszerekkel, és olívaolajba forgatva, lefedve egy napig érleljük a hűtőben. Másnap a húsról letöröljük a mustárt, mindkét oldalukat besózzuk, borsozzuk, és megszórjuk liszttel, majd forró olajban mindkét oldalukat  enyhén megpirítjuk. Mellé rakjuk a finomra vágott hagymakarikákat, felöntjük a borral, hagyjuk elfőni, ekkor aláöntjük a húslevest, és fedő alatt puhára pároljuk. 

Közben az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, ráöntjük a rizst, megpirítjuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és a sütőben puhára főzzük. Ezután elkészítjük a tükörtojásokat, a sült húsra tesszük, körbe rakjuk a főtt rizst, a szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, megszórjuk petrezselyemmel. 

kep_nelkul.jpg

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9916400298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása