4 szelet marhahátszín, 1 fej vöröshagyma, 4 db tojás, só, bors, mustár, olaj, liszt, 2 dl vörösbor, 15 dkg hosszú szemű rizs, 2 dl húsleves, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, kakukkfű, majoránna, olívaolaj.
A tisztára mosott hússzeletekről a vizet felitatjuk, kissé kiverjük, mindkét oldalát jól bekenjük mustárral, fűszerekkel, és olívaolajba forgatva, lefedve egy napig érleljük a hűtőben. Másnap a húsról letöröljük a mustárt, mindkét oldalukat besózzuk, borsozzuk, és megszórjuk liszttel, majd forró olajban mindkét oldalukat enyhén megpirítjuk. Mellé rakjuk a finomra vágott hagymakarikákat, felöntjük a borral, hagyjuk elfőni, ekkor aláöntjük a húslevest, és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, ráöntjük a rizst, megpirítjuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és a sütőben puhára főzzük. Ezután elkészítjük a tükörtojásokat, a sült húsra tesszük, körbe rakjuk a főtt rizst, a szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, megszórjuk petrezselyemmel.