különleges receptek

különleges receptek

Sörös marharagu (255)

Ételkülönlegességek

2021. január 25. - Házi praktikák

          50 dkg marhalapocka, 2 dl világos sör, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, babérlevél, mustár, 2 dl tejföl, olaj, só, bors, zsenge fejes káposzta, paprika, paradicsom.

A húst felkockázzuk, az olajon dinsztelt hagymához keverjük, majd kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet és a zúzott fokhagymát. Felöntjük a sörrel, húslevessel, és lefedve, lassan puhára főzzük a húst. Amikor megpuhult, belekeverjük a mustárt és a tejfölt. Felforraljuk.

Elkészítjük hozzá a köretet. A káposztát legyaluljuk, besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és összekeverjük a felszeletelt paradicsommal, paprikával, vöröshagymával és az apróra vágott fokhagymával. Közben ecetből, olívaolajból, mustárból salátalevet készítünk, sózzuk, borsozzuk s ráöntjük a köretre.

marharagu2.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8516401544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása