50 dkg marhalapocka, 2 dl világos sör, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, babérlevél, mustár, 2 dl tejföl, olaj, só, bors, zsenge fejes káposzta, paprika, paradicsom.
A húst felkockázzuk, az olajon dinsztelt hagymához keverjük, majd kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet és a zúzott fokhagymát. Felöntjük a sörrel, húslevessel, és lefedve, lassan puhára főzzük a húst. Amikor megpuhult, belekeverjük a mustárt és a tejfölt. Felforraljuk.
Elkészítjük hozzá a köretet. A káposztát legyaluljuk, besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és összekeverjük a felszeletelt paradicsommal, paprikával, vöröshagymával és az apróra vágott fokhagymával. Közben ecetből, olívaolajból, mustárból salátalevet készítünk, sózzuk, borsozzuk s ráöntjük a köretre.