1 fej vöröshagyma, 1 kg zöldborsó, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só, bors, 1 db citrom, 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom, 4 db tojás, pirospaprika, tejföl.
A fejtett borsót megmossuk, forró olajban megforgatjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a megfonnyasztott hagymát, és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje. Belereszeljük a fokhagymát, meghintjük liszttel lefedjük felforraljuk. Ezalatt elkészítjük az egészen világos pirított rántást, majd a tűzről lehúzva, kevés borsólével felöntjük, simára keverjük, óvatos kevergetéssel hozzáadjuk a főzelékhez. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével.
A főzelékhez elkészítjük a feltétet tojással. Egy serpenyőben forró olajra ütjük a tojásokat, és kis lángon addig sütjük, míg a fehérje megszilárdul, a közepe pedig lágy marad. A főzelékre tálaljuk. De kínálhatunk hozzá fasírtot, sült virslit is.