különleges receptek

különleges receptek

Hagyományos zöldborsófőzelék xx

Ételkülönlegességek

2021. január 26. - Házi praktikák

          1 fej vöröshagyma, 1 kg zöldborsó, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só, bors, 1 db citrom, 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom, 4 db tojás, pirospaprika, tejföl. 

A fejtett borsót megmossuk, forró olajban megforgatjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a megfonnyasztott hagymát, és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje. Belereszeljük a fokhagymát, meghintjük liszttel lefedjük felforraljuk. Ezalatt elkészítjük az egészen világos pirított rántást, majd a tűzről lehúzva, kevés borsólével felöntjük, simára keverjük, óvatos kevergetéssel hozzáadjuk a főzelékhez. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével. 

A főzelékhez elkészítjük a feltétet tojással. Egy serpenyőben forró olajra ütjük a tojásokat, és kis lángon addig sütjük, míg a fehérje megszilárdul, a közepe pedig lágy marad. A főzelékre tálaljuk. De kínálhatunk hozzá fasírtot, sült virslit is. 

kep_nelkul.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6516402428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása