különleges receptek

különleges receptek

Töltött káposzta egyszerűen x

Ételkülönlegességek

2021. január 29. - Házi praktikák

          50 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg savanyú káposzta, 4 db savanyúkáposzta levél, 10 dkg rizs, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, liszt, majoránna, bors, sóolaj, 10 dkg húsos szalonna,, 15 dkg kolbász, 2 dl fehérbor. 

A darált húshoz keverjük a reszelt vöröshagymát, a félpuhára főtt rizst, az apróra vágott füstölt szalonnát, sót, borsot, pirospaprikát, nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk, hogy az összetevők jól elkeveredjenek benne. 

A kierezett káposztaleveleket egymás mellé tesszük és egyenlően megtöltjük a húsos töltelékkel, majd tekercseket készítünk belőlük, a két végét behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. 

Egy tepsi alját zsírral kikenünk, és a jól kimosott káposztát az aljára, vékony rétegben elterítjük, pirított hagymával, pirospaprikával, sóval megszórjuk, majd sorban egymás mellé rakjuk a töltelékeket, végül káposztával betakarjuk. 

Ezután rátesszük a felszeletelt kolbászt, a húsos szalonnaszeleteket, és ráöntjük a borssal, sóval összekevert tejfölt. a tepsit betakarjuk, és lassú tűzön 2 órát főzzük. Előtte annyi vizet (esetleg bort) öntünk rá, hogy a káposzta megpuhuljon. 

Tálaláskor a tál aljára tesszük a káposztát, a tetejére a töltelékeket, meglocsolhatjuk őket kaporral elkevert tejföllel. 

toltott_kapodzta.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6416407844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása