50 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg savanyú káposzta, 4 db savanyúkáposzta levél, 10 dkg rizs, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, liszt, majoránna, bors, sóolaj, 10 dkg húsos szalonna,, 15 dkg kolbász, 2 dl fehérbor.
A darált húshoz keverjük a reszelt vöröshagymát, a félpuhára főtt rizst, az apróra vágott füstölt szalonnát, sót, borsot, pirospaprikát, nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk, hogy az összetevők jól elkeveredjenek benne.
A kierezett káposztaleveleket egymás mellé tesszük és egyenlően megtöltjük a húsos töltelékkel, majd tekercseket készítünk belőlük, a két végét behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Egy tepsi alját zsírral kikenünk, és a jól kimosott káposztát az aljára, vékony rétegben elterítjük, pirított hagymával, pirospaprikával, sóval megszórjuk, majd sorban egymás mellé rakjuk a töltelékeket, végül káposztával betakarjuk.
Ezután rátesszük a felszeletelt kolbászt, a húsos szalonnaszeleteket, és ráöntjük a borssal, sóval összekevert tejfölt. a tepsit betakarjuk, és lassú tűzön 2 órát főzzük. Előtte annyi vizet (esetleg bort) öntünk rá, hogy a káposzta megpuhuljon.
Tálaláskor a tál aljára tesszük a káposztát, a tetejére a töltelékeket, meglocsolhatjuk őket kaporral elkevert tejföllel.