különleges receptek

különleges receptek

Bormártás xx

Ételkülönlegességek

2021. február 14. - Házi praktikák

         2 dl fehérbor, 1 dl vörös bor, vaj, méz, fahéj, 2 dl húsleves, 1 fej hagyma, 2 evőkanál liszt, 3 db tojás, 10 kg cukor,  1 db citrom, mazsola. 

Az apróra vágott hagymát vajon pirítsuk meg, öntsük rá a húslevest, a borokat (fehérbor és vörös bor), az egészet szórjuk meg liszttel, keverjük  simára, majd kevergetve egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a cukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Kevés vízzel felhígítjuk. Gőz fölött habverővel addig verjük, keverjük, amíg fel nem főtt, illetve el nem érte a mártás sűrűséget. Forrón tálaljuk.

A mártás kiváló sült húsok mellé.

almamartas10_1.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2416425844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása