3 db sárgarépa, 1 db zellergumó, egy kis fejű karfiol,10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 10 dkg gomba, 5 dkg sonka, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, liszt, 2 dl tej, 1 db tojás, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, snidling, morzsa, olaj.
A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a zöldbabot és a zöldborsót, és sós vízben 10 percig főzzük. Közben megpároljuk az apróra vágott hagymát és sonkát, rászórjuk a lisztet, föleresztjük a tejjel. Fűszerezzük, s állandóan keverve pár percig tovább főzzük.
Ezután belekeverjük a megfőtt, leszűrt zöldséget, a felszeletelt gombát, 1 tojás sárgáját, a petrezselyemzöldjét, és a snidlinget. Ha kihült, pogácsákat formálunk belőle, a szokásos módon panirozzuk, és forró olajban kisütjük.