különleges receptek

különleges receptek

Zöldségkrokett bundában

Ételkülönlegességek

2021. március 03. - Házi praktikák

3 db sárgarépa, 1 db zellergumó, egy kis fejű karfiol,10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 10 dkg gomba, 5 dkg sonka, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, liszt, 2 dl tej, 1 db tojás, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, snidling, morzsa, olaj.

A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a zöldbabot és a zöldborsót, és  sós vízben 10 percig főzzük. Közben megpároljuk az apróra vágott hagymát és sonkát, rászórjuk a lisztet, föleresztjük a tejjel. Fűszerezzük, s állandóan keverve pár percig tovább főzzük.

Ezután belekeverjük a megfőtt, leszűrt zöldséget, a felszeletelt gombát, 1 tojás sárgáját, a petrezselyemzöldjét, és a snidlinget. Ha kihült, pogácsákat formálunk belőle, a szokásos módon panirozzuk, és forró olajban kisütjük.

zoldkrokett.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9116440764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása