50 dkg száraz tarka bab, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, liszt, vaj, mustár, 1 db citrom, szegfűszeg, só, bors.
Egy kicsit másként készül, mint a mi levesünk. A füstölt tarjával főtt bab levét leöntjük, majd áttörjük. Közben a vajat serpenyőben megforrósítjuk, és a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Meghintjük liszttel, és rózsaszínűre pirítjuk. Felöntjük húslevessel és híg tejföllel, belekeverjük a mustárt, sóval, borssal ízesítjük. A felforrt folyadékot a babpüréhez öntjük és összeforraljuk. Aki a levest zöldséggel szereti, Az áttört lébe apróra vágott leveszöldséget is beletesszük, kiemeli a bab ízét.
A babpürélevest tányérokra merjük, keménytojással és tejföllel díszítjük.