különleges receptek

különleges receptek

Bostoni bableves

Ételkülönlegességek

2021. március 04. - Házi praktikák

     

50 dkg száraz tarka bab, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, liszt, vaj, mustár, 1 db citrom, szegfűszeg, só, bors. 

 Egy kicsit másként készül, mint a mi levesünk. A füstölt tarjával főtt  bab levét leöntjük, majd áttörjük. Közben a vajat serpenyőben megforrósítjuk, és a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Meghintjük liszttel, és rózsaszínűre pirítjuk. Felöntjük húslevessel és  híg tejföllel, belekeverjük a mustárt, sóval, borssal ízesítjük. A felforrt folyadékot a babpüréhez öntjük és összeforraljuk. Aki a levest zöldséggel szereti, Az áttört lébe apróra vágott leveszöldséget is beletesszük, kiemeli a bab ízét. 

A babpürélevest tányérokra  merjük, keménytojással és tejföllel díszítjük. 

 

bostoni_bableves5.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr916428322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása