különleges receptek

különleges receptek

Bársonyos mártás (alapmártás) x

Ételkülönlegességek

2021. március 05. - Házi praktikák

       

5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 4 dl csontlé, 2 dl húsleves, só. 

Készítési módja megegyezik a besamel mártáséval. A tej helyett viszont csontlevet és húslevet használunk. 

A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet és felengedjük csontlével és húslével, majd simára keverjük. Lefedve néhány percet főzzük. Közben sózzuk. 

A bársonyos mártást jól használhatjuk a bormártás elkészítésénél. Az alapmártáshoz keverjük a bort, a tejszínt és a tojássárgáját, majd ízesítjük. 

A meleg tojásételekhez, halakhoz kiváló.  

barsony_martas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8916443194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása