különleges receptek

különleges receptek

Gulyás kelkáposztával

Ételkülönlegességek

2021. március 09. - Házi praktikák

     

  50 dkg sertésdagadó, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, 50 dkg krumpli, 50 dkg kelkáposzta, köménymag, só, bors, zsír, száraz fehérbor. 

 A hagymát apróra vágjuk, forró zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, meghintjük pirospaprikával, sózzuk, belekeverjük a paradicsompürét, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és az egészet félpuhára pároljuk. Borral í ízesíthetjük. 

Közben a krumplit meghámozzuk, kockára aprítjuk, a megmosott, előzetesen leforrázott  kelkáposztát  pedig cikkekre vágjuk. (Ha enyhén sós vízzel leforrázzuk a kelkáposztát, a kesernyés íze eltűnik.) Mindkettőt hozzáadjuk a félig főtt húshoz, fűszerekkel ízesítjük. Csak annyi vízben főzzük tovább, hogy a hozzávalók megpuhuljanak. A végén rövid lére pároljuk. 

 

kelkaposzta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1016455180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása