50 dkg sertésdagadó, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, 50 dkg krumpli, 50 dkg kelkáposzta, köménymag, só, bors, zsír, száraz fehérbor.
A hagymát apróra vágjuk, forró zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, meghintjük pirospaprikával, sózzuk, belekeverjük a paradicsompürét, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és az egészet félpuhára pároljuk. Borral í ízesíthetjük.
Közben a krumplit meghámozzuk, kockára aprítjuk, a megmosott, előzetesen leforrázott kelkáposztát pedig cikkekre vágjuk. (Ha enyhén sós vízzel leforrázzuk a kelkáposztát, a kesernyés íze eltűnik.) Mindkettőt hozzáadjuk a félig főtt húshoz, fűszerekkel ízesítjük. Csak annyi vízben főzzük tovább, hogy a hozzávalók megpuhuljanak. A végén rövid lére pároljuk.