15 dkg császárszalonna, 2 fej vöröshagyma, 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé), 1 kis fej kelkáposzta, 10 dkg zöldborsó, 2 db paradicsom, 20 dkg krumpli, 5 dkg rizs, 5 dkg vékony spagetti, 5 dkg sajt, só, bors, 3 liter húsleves.
A császárszalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Rátesszük a zöldségeket, a borsót, a paradicsomot, felengedjük a felforrósított húslével, beletesszük a rizst, a tördelt spagettit, a felaprított krumplit, a felszeletelt kelkáposztát sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, míg, a benne lévő részek nem puhultak meg. Vigyázzunk, keveréssel a zöldséget ne törjük össze!
Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.