5 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg libazsír, pirospaprika, 1 liter tej, 50 dkg kacsamáj, 2 dl húsleves.
A májat először jól mossuk meg, majd áztassuk tejben legalább egy óra hosszat, azután töröljük szárazra. Majd felforrósított libazsírban néhány percig sütjük, hogy szép színe legyen, majd annyi húslevest öntünk alá, hogy ellepje, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára nem sült. Ajánlatos ellenőrizni a sütést. Ha beleszúrunk, és nem jön ki belőle véres lé, akkor átsül a máj.
Egy tűzálló tálba 2 gerezd zúzott fokhagymát és egy, felaprított fej vöröshagymát teszünk, meg sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával is, majd konyhai lapáttal ráhelyezzük a megsült májat, és ráöntjük a forró zsírt. Lehűtjük, azután tálaljuk. Pirított kenyérszeletek illik hozzá.