5 db 14 dkg-s borjúszelet, 20 dkg reszelt sajt, 25 dkg spagetti, 5 dl paradicsom ivólé, 10 dkg vaj, 15 dkg gomba,15 dkg sonka, liszt, tojás, morzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez,só, bors, oregánó, citrom.
A spagettit forrásban levő sós vízben kifőzzük. Közben elkészítjük a mártást. Egy edényben a vajon megpirítjuk a metéltre vágott gombát, rátesszük a sonkát, felöntjük a paradicsomlével, jól kiforraljuk; közben fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és egy negyed citrommal.
A húst kiveregetjük, sózzuk, majd lisztbe, tojásba és reszelt sajttal elkevert morzsába bundázzuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Tálaláskor a kifőtt tésztát és a mártást összekeverjük, tálra tesszük, megszórjuk reszelt sajttal és a kisült hússzeleteket mellétesszük.