különleges receptek

különleges receptek

Milánói borjúszelet

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. április 07. - Házi praktikák

5 db 14 dkg-s borjúszelet, 20 dkg reszelt sajt, 25 dkg spagetti, 5 dl paradicsom ivólé, 10 dkg vaj, 15 dkg gomba,15 dkg sonka, liszt, tojás, morzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez,só, bors, oregánó, citrom.

 A spagettit forrásban levő sós vízben kifőzzük. Közben elkészítjük a mártást. Egy edényben a vajon megpirítjuk a metéltre vágott gombát, rátesszük a sonkát, felöntjük a paradicsomlével, jól kiforraljuk; közben fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és egy negyed citrommal.

A húst kiveregetjük, sózzuk, majd lisztbe, tojásba és reszelt sajttal elkevert morzsába bundázzuk. Bő, for­ró olajban kisütjük.

Tálaláskor a kifőtt tésztát és a mártást összekeverjük, tálra tesszük, megszórjuk reszelt sajttal és a kisült hússzeleteket mellétesszük. 

milanoi_borjuszelet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1515597422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása