különleges receptek

különleges receptek

Szegedi csirkegulyás x

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. május 02. - Házi praktikák

2 kg fiatal csirke, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, 1 20 dkg krumpli, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 db zeller,  1 csomó petrezselyem zöldje, 1 db friss paprika, 1 db paradicsom, só, erős paprika és olaj.

 A csirkéket feldaraboljuk és megmossuk. A vörös­hagymát finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a csirkedarabo­kat. Sózzuk és fedő alatt 15 percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, fehér­répát, zellert, krumplit, felöntjük egy kevés vízzel, ráteszünk egy csomó petrezselyem zöldjét, a felvágott zöld paprikát, paradicsomot és mindezt puhára főzzük. Sóval, erős paprikával tetszés szerint ízesítjük. Tálalhat­juk csipetkével is.

szegedi_csirkegulyas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5715654524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása