különleges receptek

különleges receptek

Zsiványpecsenye x

Ételkülönlegességek

2020. május 04. - Házi praktikák

4 szelet sertéstarja, 25 dkg házi kolbász, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors, pirospaprika, 5 gerezd fokhagyma, 15 dkg gomba, 1 db zöldpaprika, liszt, paradicsom.

Az igazi zsiványpecsenye nyárson és parázson sül. De készülhet sütőben is.

A húst sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, tepsibe rakjuk. Egy órát hagyjuk állni, hogy kissé pácolódjon. Azután  a szeletek minkét oldalát, a  szalonnából vágott kakastarajokat és a kolbászt forró olajon pirosra sütjük.

A kisült húst, szalonnát, kolbászt a tálalótálra tesszük, a pecsenyezsírt ráöntjük, megszórjuk pirospaprikával, mellé tesszük a karikákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Tálaljuk.

Körítés lehet a házi savanyúság is.

zsivanypecsenye.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr715659034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása