4 szelet sertéstarja, 25 dkg házi kolbász, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors, pirospaprika, 5 gerezd fokhagyma, 15 dkg gomba, 1 db zöldpaprika, liszt, paradicsom.
Az igazi zsiványpecsenye nyárson és parázson sül. De készülhet sütőben is.
A húst sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, tepsibe rakjuk. Egy órát hagyjuk állni, hogy kissé pácolódjon. Azután a szeletek minkét oldalát, a szalonnából vágott kakastarajokat és a kolbászt forró olajon pirosra sütjük.
A kisült húst, szalonnát, kolbászt a tálalótálra tesszük, a pecsenyezsírt ráöntjük, megszórjuk pirospaprikával, mellé tesszük a karikákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Tálaljuk.
Körítés lehet a házi savanyúság is.