1 kg malachús, egy szál fehérrépa, egy szál gyökér, 1 db karalábé, 1 db zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, 12 dkg reszelt torma, só., bors.
A bőrös malacot csontjával együtt pörkölthöz hasonlóan darabokra vágjuk. Jól megmossuk, majd annyi hideg vízzel tesszük fel főni, hogy jól ellepje. Amikor felforrt, a felületén lévő habot eltávolítjuk.
Hozzáadjuk a hasábokra vágott vegyes zöldséget, az egész fej vöröshagymát és a fokhagymát. Sóval és egész borssal fűszerezzük, majd lefedve a húst puhára főzzük. Miután a hús megfőtt, saját levével és a zöldségekkel együtt tálaljuk, tetejére frissen reszelt tormát szórunk. A tormát reszelés után azonnal locsoljuk le ecettel, künönben, gyorsan megbarnul.