különleges receptek

különleges receptek

Tormás malachús x

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. június 08. - Házi praktikák

1 kg malachús, egy szál fehérrépa, egy szál gyökér, 1 db karalábé, 1 db zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, 12 dkg reszelt torma, só., bors.

 A bőrös malacot csontjával együtt pörkölthöz hasonlóan darabokra vágjuk. Jól megmossuk, majd annyi hideg vízzel tesszük fel főni, hogy jól ellepje. Amikor fel­forrt, a felületén lévő habot eltá­volítjuk.

Hozzáadjuk a hasábokra vágott vegyes zöldséget, az egész fej vöröshagymát és a fokhagy­mát. Sóval és egész borssal fűsze­rezzük, majd lefedve a húst puhá­ra főzzük. Miután a hús megfőtt, saját le­vével és a zöldségekkel együtt tá­laljuk, tetejére frissen reszelt tor­mát szórunk. A tormát reszelés után azonnal locsoljuk le ecettel, künönben, gyorsan megbarnul.

tormas_malachus.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4515752458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása